Onze honden

 

+/+ betekent vrij van de oogziekte PRA

+/- betekent drager van de oogziekte PRA

-/- betekent lijder aan de oogziekte PRA

 

Pedigree from Champ.Charley Goya Tailwaggor Tyndall (+/-) (M)

Geboren:13-3-2001

Fokker Annelies van Wijk6

Woont bij ons

Charley is in maart 2001 in ons gezin gekomen en vanaf het eerste moment heeft hij een niet weg te denken rol in ons gezin. Vooral met zijn baas Wim is hij de dikste maatjes en samen zijn ze op avontuur gegaan in de wereld van de jacht en wel in het onderdeel spoorzoeken. U vindt op de pagina foto’s een reportage over zijn werklust. Deze werklust is groot en het is een lust om hem aan het werk te zien. Hij maakt zich samen met zijn grote vriendin Aileen nuttig op ons erf door het goed vrij te houden van ongedierte. Hij is voor ons het voorbeeld van een ijverige , stabiele, waakzame en vooral vriendelijke Irish Glen of Imaal Terrier.

Charley is half Iers, een grote krachtige reu en hij heeft bij ons het beeld gevormd zoals wij de Glen graag zien. Hij laat zich niet op zijn kop zitten maar voor ons en vooral voor onze 2 kleinkinderen is hij een super maatje.

Hij heeft 3 nesten voorgebracht en met zijn dochters zullen we verder fokken.

Pedigree from Threetrout Angie (F)

Geboren: 20 juli 2003

Fokker: Neville en Mary Elliott

Woont: Fam de Muinck

Angie hebben we in 2003 meegebracht van Neville en Mary  uit Ierland. Ze is een hele vriendelijke, stabiele compacte teef en we wilden dolgraag met haar fokken. De natuur stak er een stokje voor want net op het nippetje heeft ze een baarmoederontsteking en een moeilijke operatie overleefd in 2005. Het fokavontuur was daarmee beëindigd.

Wij hebben voor haar een goed tehuis gevonden bij  Janneke en Meindert . We zien haar vaak en we weten dat ze het niet beter kan treffen.

Pedigree from Champ.Eibhleann Briana Kyna Kaylhee (+/+) (F)

Geboren: 21-6-2006

Fokker:Agaath Fluitman

Woont bij ons

Aileen of wel Pien, zoals wij haar noemen, komt uit een groot nest van 11 puppen. Vanaf het eerste moment was zij mijn favoriet en ik ben tot de dag van vandaag heel blij met haar. We hebben onze hoop wat fokken betreft op haar gevestigd want ze is een goede rasvertegenwoordiger. Buiten dat is ze heel stabiel en vriendelijk. Ze staat haar mannetje en vermaakt zich prima samen met Charley op ons terrein. Ze is een ware klauteraar en springkampioen want ze zit regelmatig op tafel of ergens anders hoog bovenop.

Al hoewel we geen echte showmensen zijn, heeft zij ons  enthousiast  gemaakt. Ze is 2de geworden op de wereldkampioenschappen in Zweden in 2008. Ze is 2 maal clubkampioen geworden en heel snel Nederlands Kampioen. We vinden het nu genoeg en we hopen dat we medio 2011 met haar kunnen fokken.

Dan gaat ook onze oudste dochter Annemiek zich toeleggen op het fokken en ze heeft haar eerste stappen al gezet door in Finland mee te gaan kijken naar de Glenpopulatie daar.

Pedigree from Highlander’s Dream Aideen (+/+) (F)

Geboren:24-6-2008

Fokker:Sandra Frankler

Woont : Ingrid Nollen

Senna woont bij Ingrid Nollen en haar kinderen .Zij groeit daar op met Conan de broer van Aileen. Wat wij begrijpen uit de verhalen is zij een bezige bij is  en overal “haantje de voorste”.


Pedigree from Hammersmolles Frigg (+/-) (F)

Geboren: 20-5-2008

Fokker:Gitte Thornsen

Eigenaar: Marjolijn, Juninjo en Naiyah Wibier.

 

In de loop van de tijd zult u vast meer van Rois horen.

Helaas is Rois overleden.

————————————————————————————————————————————-

Hammersmolles Laverna born 9-9-2012